Spieren voor Spieren Ambassadeurs Ron Vlaar en Nadine Broersen zijn er 2 juni ook bij!

De Obstacle Run Heerhugowaard verbindt zich 2 juni aan de stichting Spieren voor Spieren. Met een ticket voor de Obstacle Run steun je dus dit doel! Ambassadeur van de stichting én profvoetballer Ron Vlaar gaat zaterdag 2 juni met de 8 kilometer run van 10.40 uur meedoen! Wereldkampioene atletiek Nadine Broersen, tevens ambassadeur van Spieren voor Spieren verzorgt alle startschoten tijdens de Obstacle Run.

 

Wat doet Spieren voor Spieren?
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. De Stichting vindt dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland willen zij zorgen voor een betere kwaliteit van leven van Ookinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden.

 

 

Ron Vlaar loopt mee met de 8 KM om 10.40 uur
Profvoetballer Ron Vlaar startte zijn voetballoopbaan als klein jongetje bij Apollo ’68 in Hensbroek (gelegen vlakbij Heerhugowaard). Sinds 2015 speelt hij bij AZ. Dat de run in Heerhugowaard plaatsvindt is voor hem dan ook extra speciaal. ‘Als topsporter is het leuk om geregeld iets anders te doen dan voetbal en dus is de Obstacle Run Heerhugowaard meer dan welkom,’ aldus Ron.
Ron is ambassadeur van Spieren voor Spieren: ‘Als topsporter ben ik continu met mijn lichaam en mijn spieren bezig. Het is moeilijk in te schatten wat dit precies met de kinderen, maar ook met hun families doet. Ik heb weleens een spierblessure gehad, maar dit komt iedere keer weer goed. Dit herstelt. Voor deze kinderen geldt dat niet. Ik vind het geweldig om me hiervoor in te zetten en kijk uit naar de indrukwekkende, maar ook zeker mooie ervaringen, die mij dit op gaan leveren.’

 

 

 

 

 

Nadine Broersen verzorgt de startschoten!
Nadine Broersen is een Nederlandse atlete die zowel op de meerkamp als op individuele nummers als hoogspringen erg succesvol is.  In 2014 werd zij wereldindoorkampioene op de vijfkamp in het Poolse Sopot. Enkele maanden later won zij een zilveren medaille op de Europese kampioenschappen in Zürich op de zevenkamp. Verschillende NK titels volgden. Ook nam zij tweemaal deel aan de Olympische Spelen.

Nadine Broersen is behalve ambassadeur van Spieren voor Spieren ook ambassadeur van Matrix Fitness. Deze leverancier van professionele fitnessapparatuur is een van haar sponsoren en richtte onder andere haar eigen trainingsruimte in. Haar liefde voor de sport, haar keiharde doorzettingsvermogen en haar grote hart voor de zwakkeren in de samenleving kenmerken deze atlete. Nadine: ‘Het is altijd bijzonder je steentje te kunnen bijdragen wanneer een sportevenement aandacht besteedt en een bijdrage geeft aan de stichting Spieren voor Spieren. Met groot plezier ben ik dan ook van de partij op 2 juni in Heerhugowaard.’